Η αρωκάρια είναι ένα μαγευτικό, ψηλό, αειθαλές δέντρο, με καταγωγή από το Νόρφολκ. Το ιδιαίτερα κομψό και συμμετρικό της σχήμα, από αραιές τούφες πάνω σε λεπτά κι ευθεία κλαδιά, δημιουργεί ένα μοναδικό αποτέλεσμα, αισθητό από απόσταση, στολίζοντας τον κήπο όλες τις εποχές. Ευδοκιμεί σε κήπους χωρίς παγετό και ήπιες περιοχές κοντά στη θάλασσα, όμως δείχνει εξαίσια και σε εσωτερικούς χώρους, φυτεμένη σε γλάστρα, χαρίζοντας τροπικό λουκ σε μέρη όπου επικρατεί χειμερινό κρύο.

  • Μέγεθος – Η αρωκάρια είναι ένα ψηλό δέντρο, με ύψος που συχνά ξεπερνά τα 12 μέτρα. Το μέγιστο πλάτος του φυτού φτάνει τα 8 περίπου μέτρα. Η ανάπτυξή της, ολοκληρώνεται μέσα σε 50 ή και περισσότερα χρόνια και έπειτα το φυτό παραμένει στο ίδιο μέγεθος.
  • Φύλλωμα – Το σπάνια κομψό κωνικό της σχήμα, συντίθεται από ευλύγιστα βλαστάρια, οργανωμένα σε σχήμα βεντάλιας, πάνω στα οποία τα πράσινα βελονοειδή φυλλαράκια της φυτρώνουν σε μορφή σπιράλ.
  • Άνθη – Τα φυτά αρωκάριας δεν σχηματίζουν λουλούδια αλλά απελευθερώνουν γύρη με σκοπό τη δημιουργία καφετί καρπών αργότερα το καλοκαίρι.
  • Θέση – Θέλει θέσεις ηλιόλουστες, προστατευμένες από τον δυνατό άνεμο και το κρύο. Σε περιοχές με χειμερινούς παγετούς μπορεί να φυτευτεί σε γλάστρα κι έτσι σε αυτή την περίπτωση, ένα θερμοκήπιο ή ένα φωτεινό δωμάτιο αποτελούν την ιδανική της θέση.
  • Πότισμα – Κατά τη διάρκεια της ανάπτυξής της αλλά και κατά τους ζεστούς καλοκαιρινούς μήνες οι απαιτήσεις της σε νερό αυξάνονται, γενικά όμως είναι φυτό που χρειάζεται μέτριο πότισμα.
  • Έδαφος – Μεγαλώνει σε όλους σχεδόν τους τύπους εδαφών που έχουν καλή αποστράγγιση και της αρέσει το ελαφρά υγρό έδαφος.
  • Ανθεκτικότητα – Είναι φυτό ευαίσθητο στο κρύο και τον παγετό και οι θερμοκρασίες κάτω από 5°C ή 0°C μπορούν να της προκαλέσουν ζημιές.
  • Συντήρηση/ Φροντίδα – Για να αναπτυχθεί και να παραμείνει όμορφη, η αροκάρια μπορεί να ενισχυθεί με ένα πλήρες κι ισορροπημένο λίπασμα κάθε δύο εβδομάδες, όλη σχεδόν τη χρονιά εκτός από το χειμώνα. Γενικά δεν προσβάλλεται από ασθένειες και το κλάδεμά της καλό είναι να αποφεύγεται καθώς μπορεί να ζημιώσει μόνιμα το ιδιαίτερο σχήμα του φυτού.
  • Είναι κατάλληλη για γλάστρες, μπαλκόνια, παρτέρια και μπορντούρες, κεντρικές θέσεις σε ξέφωτα και γκαζόν, κήπους με αρχιτεκτονικό ενδιαφέρον, τροπικούς κήπους, εσωτερικούς χώρους και θερμοκήπια.