Το ερίγερο είναι ένα γοητευτικό, ποώδες φυτό, με καταγωγή από το Μεξικό και τον Παναμά. Αγαπημένο για τα ρομαντικά, λευκά και ροζ άνθη του και το πυκνό, λεπτεπίλεπτο φύλλωμά του, ταιριάζει εκπληκτικά σε ένα ηλιόλουστο μπαλκόνι ή στον κήπο, όπου θα δημιουργήσει ένα υπέροχο, πυκνό ματ.

  • Μέγεθος – Το ερίγερο είναι ένα διακοσμητικό ποώδες φυτό, με ύψος που φτάνει από 10 μόλις εκατοστά έως μισό μέτρο. Το πλάτος του, ξεκινώντας από μισό μέτρο, μπορεί να φτάσει ως και 1 μέτρο σε έκταση. Για να φτάσει το τελικό του μέγεθος, θα χρειαστεί γύρω στα 2 με 5 χρόνια, ενώ έπειτα από αυτό το διάστημα δεν μεγαλώνει σημαντικά.
  • Φύλλωμα –  Το λεπτό, μαλλιαρό φύλλωμά του, φτιαγμένο από μικροσκοπικά, λεπτά φυλλαράκια, σχηματίζει ένα υπέροχο, φαρδύ ματ, που διακοσμεί τον κήπο από την άνοιξη μέχρι και τα πρώτα κρύα του χειμώνα.
  • Άνθη – Τα γοητευτικά λουλουδιάκια του μοιάζουν πολύ με μικρές μαργαρίτες. Ξεκινώντας να ανθίζουν από την άνοιξη, συνεχίζουν ακάθεκτα την παραγωγή τους, μέχρι και το φθινόπωρο, στην αρχή ολόλευκα και σταδιακά σε ροζ-μωβ αποχρώσεις.
  • Θέση – Αγαπά τις ηλιόλουστες θέσεις ή εκείνες με ελαφριά σκιά και ειδικά στα ζεστά κλίματα, θα προτιμήσει σημεία με λίγη μεσημεριανή σκιά.
  • Πότισμα – Έχει ανάγκη από μέτριο πότισμα, κυρίως τους ζεστούς, καλοκαιρινούς μήνες, αλλά και τον πρώτο καιρό μέχρι να εγκατασταθεί σε έναν κήπο.
  • Έδαφος – Μεγαλώνει με επιτυχία σε διάφορους τύπους εδαφών, με διαφορετική σύσταση και ποικίλες τιμές οξύτητας, αρκεί να έχουν καλή αποστράγγιση. Περισσότερο προτιμά τα αρκετά γόνιμα χώματα, πλούσια σε θρεπτικά συστατικά, που έχουν αρκετή υγρασία κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού.
  • Ανθεκτικότητα – Είναι φυτό ανθεκτικό στον παγετό και τις χαμηλές θερμοκρασίες μέχρι τους -10°C και συνήθως δεν συναντά προβλήματα από έντομα ή ασθένειες.
  • Συντήρηση/ Φροντίδα – Η φροντίδα του είναι αρκετά εύκολη. Για να ενισχύσουμε την ανθοφορία του, καλό είναι να απομακρύνουμε συχνά, όλα τα μαραμένα ή ξερά άνθη που εμφανίζονται. Το φθινόπωρο, μπορούμε αν θέλουμε να το κλαδέψουμε χαμηλά, για να διατηρήσουμε το σχήμα και το μέγεθός του.
  • Είναι κατάλληλο για παρτέρια, μπορντούρες, γλάστρες και ζαρντινιέρες, άκρες και όρια μονοπατιών ή χωρισμάτων, σε πέτρινους τοίχους και σε βραχόκηπους και κήπους με χαλίκια, σε εξοχικούς κήπους ή κήπους χαλαρού στυλ.