Βουκαμβίλια μίνι (Bougainvillea mini thai)

Η μίνι βουκαμβίλια είναι ένας εκπληκτικός διακοσμητικός θάμνος, που έχει προέλθει από την γνωστή μας βουκαμβίλια. Χαμηλή και πολύ πιο φουντωτή στην ανάπτυξη, έρχεται για να φέρει μια εξωτική νότα στον κήπο ή το μπαλκόνι μας, ταιριάζοντας σε περιορισμένους χώρους όπου η μεγαλύτερη βουκαμβίλια δεν μπορεί να αναδειχθεί. Διαθέσιμη σε πολλές διαφορετικές αποχρώσεις, ανθίζει για ένα διάστημα σχεδόν 11 μηνών.

 

  • Μέγεθος – Η μίνι βουκαμβίλια είναι ένας διακοσμητικός θάμνος, με ύψος που φτάνει έως 2,5 μέτρα και πλάτος που μπορεί να φτάσει ως και 2 μέτρα σε έκταση.
  • Φύλλωμα – Το φανταστικό, ζωηρό της φύλλωμα, σχηματίζεται από σχεδόν ολοστρόγγυλα φύλλα, σε έντονο πράσινο χρώμα. Παραμένοντας μόνιμα, πάνω στα εύκαμπτα κι ελαφρώς αγκαθωτά της κλαδιά, δημιουργεί υπέροχους όγκους με εξωτική όψη.
  • Άνθη – Το πιο εντυπωσιακό κομμάτι της μίνι βουκαμβίλλιας είναι τα άνθη της, τα οποία εμφανίζονται σχεδόν όλο το χρόνο, για ένα συνολικό διάστημα 11 μηνών. Σαν λευκά μικροσκοπικά αστεράκια ,ντύνονται σε μωβ περιτύλιγμα με χαρακτηριστική σχεδόν χάρτινη υφή και είναι διαθέσιμα σε πολλά διαφορετικά χρώματα, όπως ροζ, φούξια, μωβ, κόκκινο, κίτρινο, κρεμ και πορτοκαλί ή λευκό.
  • Θέση – Αγαπά τις ηλιόλουστες θέσεις με δυτικό ή νότιο προσανατολισμό και χρειάζεται να φυτεύεται σε σημεία προστατευμένα από τον παγετό και το δυνατό ή καυτό άνεμο.
  • Πότισμα – Έχει ανάγκη από μέτριο πότισμα, κυρίως τους ζεστούς, καλοκαιρινούς μήνες, αλλά και τον πρώτο καιρό μέχρι να εγκατασταθεί σε έναν κήπο.
  • Έδαφος – Μεγαλώνει με επιτυχία σε διάφορους τύπους εδαφών, με διαφορετική σύσταση και ποικίλες τιμές οξύτητας, αρκεί να έχουν καλή αποστράγγιση.
  • Ανθεκτικότητα – Είναι φυτό ευαίσθητο στον παγετό και τις χαμηλές θερμοκρασίες και κάτω από τους 0°C μπορεί να καταστραφεί τελείως. Ωστόσο, έχει καλή αντοχή σε σύντομη ξηρασία.
  • Συντήρηση/ Φροντίδα – Η φροντίδα της είναι αρκετά εύκολη. Την άνοιξη και αφού περάσει ο κίνδυνος παγετών, μπορούμε αν θέλουμε να την κλαδέψουμε, για να διατηρήσουμε το σχήμα και το μέγεθός της, αφαιρώντας πιθανόν ξερά, τραυματισμένα ή άρρωστα κλαδιά, καθώς και όσα είναι υπερβολικά πυκνά και εμποδίζουν το ένα το άλλο.
  • Είναι κατάλληλη για παρτέρια, μπορντούρες, γλάστρες και ζαρντινιέρες, φράκτες και χαμηλά φυσικά όρια, ομαδικές φυτέυσεις και φουντωτές συστάδες, άκρες τοίχων και όρια μονοπατιών, αστικούς και εξοχικούς κήπους, πλατείες, μεσογειακούς κήπους και κήπους νησιώτικου στυλ.