Το συγκεκριμένο μπαμπού είναι ένα ιδαίτερα διακοσμητικό φυτό, με καταγωγή από την Ιαπωνία και την Κορέα. Αγαπημένο για το ιδιαίτερο φύλλωμά του και τους ψηλούς, καλοσχηματισμένους βλαστούς, χρησιμοποιείται ευρέως, σε αστικούς και εξοχικούς κήπους για να δώσει μια τροπική ή μίνιμαλ νότα.

  • Μέγεθος – Το μπαμπού αυτό είναι ένα διακοσμητικό φυτό, με ύψος που φτάνει από 4 έως 8 μέτρα. Το πλάτος του, ξεκινώντας από τα 2,5 μέτρα, μπορεί να φτάσει ως και 4 μέτρα σε έκταση. Για να φτάσει το τελικό του μέγεθος, θα χρειαστεί γύρω στα 5 με 10 χρόνια, ενώ έπειτα από αυτό το διάστημα δεν μεγαλώνει σημαντικά.
  • Φύλλωμα – Το πανέμορφο φύλλωμά του, στηρίζεται πάνω σε ψηλούς, καλαμένιους βλαστούς, με λεία όψη και όμορφα παράλληλα χωρίσματα, που σχηματίζουν τούφες πάνω από το έδαφος. Τα φύλλα του, σε σκούρο πράσινο χρώμα, χωρίζονται κομψά, σε μακρόστενα φυλλαράκια, με απλή, λεία όψη και μυτερή κατάληξη.
  • Άνθη – Τα άνθη του μπαμπού μπορεί να εμφανιστούν σε διάφορες εποχές του χρόνου. Μικροσκοπικά και μαζεμένα πολλά μαζί, σε χαλαρές τούφες, έχουν πράσινο ή καφετί χρώμα και μοιάζουν ελαφρά με μεγάλα πουπουλένια στάχια.
  • Θέση – Αγαπά τις ηλιόλουστες θέσεις ή εκείνες με ελαφριά σκιά και μπορεί να φυτεύεται σε σημεία προστατευμένα από τον παγετό και το δυνατό ή καυτό άνεμο, αλλά και σημεία απροστάτευτα.
  • Πότισμα – Έχει ανάγκη από μέτριο έως αρκετό πότισμα, κυρίως τους ζεστούς, καλοκαιρινούς μήνες, αλλά και τον πρώτο καιρό μέχρι να εγκατασταθεί σε έναν κήπο.
  • Έδαφος – Μεγαλώνει με επιτυχία σε διάφορους τύπους εδαφών, με διαφορετική σύσταση και ποικίλες τιμές οξύτητας, αρκεί να έχουν καλή αποστράγγιση.
  • Ανθεκτικότητα – Μόλις εγκατασταθεί σε μια θέση είναι ανθεκτικό στον παγετό και μπορεί να αντέξει σε χαμηλές θερμοκρασίες μέχρι τους -10 με -15°C.
  • Συντήρηση/ Φροντίδα – Η φροντίδα του είναι αρκετά εύκολη. Νωρίς την άνοιξη, αφαιρούμε όλα τα ξερά, τραυματισμένα ή κακοσχηματισμένα βλαστάρια, καθώς και όσα είναι υπερβολικά πυκνά ή έχουν ανθίσει. Με τον τρόπο αυτό επιτυγχάνεται ένα μόνιμα όμορφο αποτέλεσμα και αναδεικνύονται οι όμορφοι βλαστοί του. .
  • Είναι κατάλληλο για παρτέρια, μπορντούρες, φυτοφράκτες, όρια και φυσικά χωρίσματα, αστικούς κήπους με ιδιαίτερο αρχιτεκτονικά χαρακτήρα, ασιατικούς ή τροπικούς κήπους και συνθέσεις παραθαλάσσιου στυλ.