Η ευρίοψις είναι ένας διακοσμητικός θάμνος, με καταγωγή από την νότια Αφρική. Μόνιμα πράσινη, στολισμένη με ένα υπέροχο, πυκνό φύλλωμα, από δαντελλένια, σκούρα πράσινα φύλλα, ντύνεται με μεγάλα χρυσοκίτρινα άνθη, που μοιάζουν σαν μαργαρίτες.

  • Μέγεθος – Η ευρίοψις είναι ένας διακοσμητικός θάμνος, με ύψος και πλάτος που φτάνει από 50 εκατοστά έως το 1 μέτρο. Για να φτάσει το τελικό της μέγεθος, θα χρειαστεί γύρω στα 5 με 10 χρόνια, ενώ έπειτα από αυτό το διάστημα δεν μεγαλώνει σημαντικά.
  • Φύλλωμα – Το υπέροχο, φουντωτό φύλλωμά της, είναι φτιαγμένο από όμορφα δαντελλωτά φύλλα, σε σκούρο πράσινο ή γκριζο-πράσινο χρώμα. Πυκνό και συμπαγές στην εμφάνιση, παραμένει πράσινο και διακοσμητικό καθόλη τη διάρκεια της χρονιάς. Άνθη – Τα άνθη της ευρίοψης εμφανίζονται νωρίς το καλοκαίρι και συνεχίζουν να παράγονται μέχρι και το χειμώνα, αν η θερμοκρασία το επιτρέπει. Στηριγμένα πάνω σε μακριά, πράσινα βλαστάρια, είναι έντονα κίτρινα, σαν μαργαρίτες.
  • Θέση – Αγαπά τις ηλιόλουστες θέσεις με δυτικό ή νότιο προσανατολισμό και χρειάζεται να φυτεύεται σε σημεία προστατευμένα από τον παγετό και το δυνατό ή καυτό άνεμο.
  • Πότισμα – Έχει ανάγκη από λίγο ως μέτριο πότισμα, κυρίως τους ζεστούς, καλοκαιρινούς μήνες, αλλά και τον πρώτο καιρό μέχρι να εγκατασταθεί σε έναν κήπο.
  • Έδαφος – Μεγαλώνει με επιτυχία σε διάφορους τύπους εδαφών, με διαφορετική σύσταση και ποικίλες τιμές οξύτητας, αρκεί να έχουν καλή αποστράγγιση.
  • Ανθεκτικότητα – Είναι φυτό ευαίσθητο στον παγετό και τις χαμηλές θερμοκρασίες και κάτω από τους -5°C μπορεί να καταστραφεί τελείως.
  • Συντήρηση/ Φροντίδα – Η φροντίδα της είναι αρκετά εύκολη. Για να διατηρήσουμε το σχήμα και το μέγεθός της, μπορούμε αν θέλουμε να την κλαδέψουμε χαμηλά, αμέσως μόλις ολοκληρωθεί η άνθησή της.
  • Είναι κατάλληλη για παρτέρια, μπορντούρες, γλάστρες και ζαρντινιέρες, φράκτες και χαμηλά φυσικά όρια, ομαδικές φυτέυσεις και φουντωτές συστάδες, άκρες τοίχων και όρια μονοπατιών, βραχόκηπους και κήπους με χαλίκια, αστικούς και εξοχικούς κήπους, μεσογειακούς κήπους και κήπους νησιώτικου στυλ.